V centre mesta rozsvietili výzdobu a otvorili tradičné Vianočné trhy

26.11.2011 Prešov

Prešov 25. novembra (TASR) – Vystúpením folklórneho súboru Šarišanček otvorili dnes večer v centre Prešova tradičné Vianočné trhy. Pri tejto príležitosti sa na pešej zóne rozsvietili aj svetlá vianočnej výzdoby.
\"Je čas zastaviť sa, je čas na medovinu, možno na cigánsku pečienku, na stretnutia s priateľmi. Pevne verím, že to budú pekné chvíle napriek tomu, že zo sveta správy dobré nechodia,\" povedal po slávnostnom otvorení trhov pre TASR primátor Pavel Hagyari.
Jozef Kačala z Parku kultúry a oddychu v Prešove informoval, že každý deň od 10. do 20. hodiny budú svoje tovary ponúkať predajcovia vo vyše 50 stánkoch na prešovskej pešej zóne.
\"Návštevníci si budú môcť vybrať z pestrej ponuky. Na pultoch nájdu knihy, kožušiny, vianočné ozdoby, drevené výrobky, hračky a sladkosti, ktoré neodmysliteľne k Vianociam patria,\" spresnil Kačala. Dodal, že nebudú chýbať kulinárske špeciality a ďalšie dobroty.
Pripomenul, že trhy potrvajú do 23. decembra, počas nich sa 16. decembra uskutoční aj jednodňová burza starožitností.
\"Atmosféra Vianočných trhov mi síce pripomína detstvo, ale chodím na ne rada i teraz. Stretneme sa s kamarátmi, porozprávame sa, ochutnáme nejaké dobroty, varené víno. Jednoducho pohoda a predovšetkým zábava,\" povedala študentka Eva.
Jediné svetlá, ktoré na prešovskom námestí stále nesvietia, sú na vianočnom stromčeku, ktorý stojí oproti radnici. Približne 15-metrovú jedľu, z jednej zo súkromných záhrad v Nižnej Šebastovej síce už ozdobili, ale rozsvietiť ju príde až 6. decembra Mikuláš.
 

Vyberte región